РЕКОМЕНДАЦІЇ З РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ:
Харчування прооперованих жінок має включати такі продукти харчування, які сприятливо впливають на роботу внутрішніх органів і забезпечують організм всіма необхідними речовинами.. При цьому дуже важливо, щоб жінка отримувала достатню кількість правильних жирів, корисних вуглеводів і білків. Правильна дієта жінок в період реабілітації повинна спиратися на середньодобові потреби організму в жирах, білках, вуглеводах, мікроелементах і вітамінах:
- Щодня вживайте різноманітні свіжі овочі (особливо капусту брокколі, салат, шпинат, зелень), фрукти і соки (фруктові, овочеві і натуральний березовий).
- Збільшуйте вживання клітковини (хліб з муки грубого помолу, вівсяну і гречану кашу, багаті на клітковину овочі (особливо у сирому вигляді).
- Вживайте кисломолочні продукти (кефір, несолодкий йогурт і т.д.).
- Введіть в свій раціон зерна льону (перемолоти на кавовий млинок і додавати в їжу по 0,5 чайної ложки щодня).
- Обмежте споживання сирів, густих соусів, майонезу, жирних і солодких десертів.
- Віддавайте перевагу нежирним сортам м'яса (нежирній яловичині, телятині, курці, індичці), рибі та морепродуктам, уникайте вживання жирного м'яса, копченостей.
- Намагайтесь заміняти тваринні жири рослинними (соняшникова, кукурудзяна та оливкова олія).
- Обмежте вживання кондитерських виробів, цукерок, шоколаду, вершків, жирних сортів сиру.
- При вживанні алкогольних напоїв віддавайте перевагу сухим червоним винам.
- Віддавайте перевагу зеленому чаю.
Стежте за своєю вагою! Намагайтеся не повніти!
Ці обмеження не повинні бути надзвичайно суворими. У разі потреби порадьтеся з лікарем-дієтологом.